E-waste RaceE-waste Race 2020 

Zuidoost-Brabantse scholen zamelen elektronisch afval in!

Van 7 september tot en met 2 oktober 2020 is er weer een E-waste Race in Zuidoost-Brabant.

Op 31 augustus vindt de kick-off les plaats bij ​groep 6 van Kindcentrum de Nieuwe Linde in Nuenen ​en daarmee wordt de E-waste Race geopend! In totaal nemen tien teams van tien basisscholen in Zuidoost-Brabant het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een prachtige schoolreis voor de hele klas! ​Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!
 

U kunt helpen! Bied uw afval aan op www.ewasterace.nl


Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen ​7 september​ en ​2 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: ​www.ewasterace.nl​. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen. u uw klein elektronische afval apart inlevert, draagt u eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis.

Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw oude of kapotte elektronische apparaten online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.

De scholen die in Zuidoost-Brabant meedoen zijn De Vlier en Kindcentrum Mozaïek (gemeente Helmond), OBS De Horizon en Kindcentrum het Talent (gemeente Asten), Kindcentrum Breinplein (Laarbeek), Willibrordus (gemeente Deurne), Kindcentrum De Samenstroom (gemeente Gemert-Bakel), Sint Jan (gemeente Heeze-Leende), De Diamant (gemeente Someren) en Kindcentrum De Nieuwe Linde (gemeente Nuenen). De E-waste Race Blink is een initiatief van afvalverwerker Blink en Weee Nederland.