Actie 'Bezem door de middelenkast' verlengd tot en met 5 december 2020 voor deelnemende agrariërs met de benodigde documenten ('bezembon')


Deelnemers aan de actie: “Bezem door de middelenkast" kunnen nog tot en met 5 december 2020 restanten van niet-toegelaten en/of verouderde middelen gratis naar de (Blink)milieustraten brengen. Dit geldt alleen voor deelnemers die de benodigde documenten kunnen tonen ('bezembon' uitgereikt door CLM).  
Let op!: Nieuwe deelnemers worden niet meer toegelaten. 

'Boeren hebben vaak nog bestrijdingsmiddelen in hun kast staan die niet zijn toegestaan. Soms zijn ze hiervan niet op de hoogte of weten ze niet goed wat ze met de middelen moeten doen. 
Daarom kunnen deelnemende agrariërs nog tot 5 december bestrijdingsmiddelen kosteloos inleveren op de Blink milieustraten door het tonen van de benodigde documenten ('Bezembon'), uitgereikt na controle van de bestrijdingsmiddelen door een adviseur van CLM  (een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van landbouw, voedsel, natuur en milieu). Zo komen de middelen niet in het grond- en oppervlaktewater, en blijft het water schoon.